Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


torstai 1. helmikuuta 2018

Dubain maraton ja uusi PB

Dubain maraton onnistuneesti takana ja siellä hienosti uusi henkilökohtainen ennätys 2.28.53! Kisan jälkeinen olotila on ollut aika tyhjä vaikka onnistumisen fiilis onkin ollut mahtava. No toki annoin kaikkeni kisassa eli ei ihmekään jos akut on vähän tyhjät... Itse kilpailu on hyvin lyhytaikainen rutistus kun vertaa kuinka paljon tunteja ja kilometrejä sen eteen tekee töitä.

Kisaan starttaaminen oli (jälleen kerran) pikkaisen erikoinen koska olin saanut eliitti startti paikan sekä numeron mutta en saanut Akia eliittiin mukaan. Oltiin sovitti Akin kanssa jo maaottelun jälkeen  että hän lähtee jänistään minua Dubain maratonille (näin ollen en tulisi juoksemaan yksin koko matkaa). Naisilla eliitissä oli 2.20 jänikset ja 2.23 jänikset mutta tiesin että minulle ei olisi mitään apua näistä tai että olisi edes mahdollista pysyä muiden matkassa sillä entuudestaan tiesimme että taso tulee olemaan todella kova. Toki matkalla tippuu aina pois juoksijoita mutta edellisvuosien  perusteella kärkiryhmä painelee puolikkaan sinne 1.11 nurkille.
Päätettiin että starttaan massan mukana jossa lähtö oli 1h eliitti startin jälkeen klo.7. Se taas tarkoitti että lämpötila on korkeampi varsinkin lopussa ja ohiteltavia tulee olemaan reitillä viimeisellä kierroksella.  Vikana päivinä oli kumminkin vielä epäselvä saanko vaihdettua eliitti numeron massa starttiin. Onneksi Janne sai hoidettua kaikki sähellykset mitä kisajärjestäjien päästä tuli.Reittiä oli muutettu taas jälleen kerran ″nopeampaan suuntaan″ . Nyt siitä oli poistettu kanaalin ylittävä silta jonka viime vuonna juoksimme kahdesti.  Reitissä oli nyt ns. 3 kierrosta. Eka 12km kierros etelän suuntaan ja sitten 2x 15km kierrosta pohjoiseen päin. Hyvin tasainen ja U-käännökset eivät olleet mitenkään tiukkoja eli niissä ei vauhti tyssännyt.
Startissa oli vielä yön jäljiltä usvaa ja lämpötila 17 astetta. Näkymä oli aika kiva. Eka 12km kieppi meni hyvin ja vauhti tuntui jopa aavistuksen kevyelle. Meillä oli tässä vaiheessa  4 hengen ryhmä meidän perässä.  Tokan kiepin aikana ohitettiin pari juoksijaa jotka myös liittyivät tähän junaan mutta aika pian ne kaikki siitä kumminkin karisivat pois ja tokan kierroksen puolessavälissä jäljellä oli Aki ja minä tästä letkasta.
Kisan aikainen tankkaukset meni hyvin,  käytin kisan aikana  GU-geelejä ja urheilujuomaa. Vesiasemia oli 2,5km välein mutta itse käytin 5km välein olevia asemia.Puolimatkan ohitin aikaan 14.25. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä tajusin mistä Janne oli varoittanut eli kaikki yli 4h maraton juoksijat olivat edessä! Vaikka tie onkin leveä ja suurimman osan matkasta pystyi juoksemaan tien reunassa ilman ruuhkaa niin silti tuli aika monta tilannetta että joutui väistämään tai kiertämään edellä olevan juoksijan.  Puhelimet kädessä selfien ottajat, kuulokkeet korvilla, jalkapalloa potkiva juoksija, apinapukuiset  ja ties mitä muita ihmetyksiä siellä oli… Toki jokainen juoksee omalla tavallaan ja ei siinä mitään mutta miksi tämän tasoisessa kilpailussa (IAAF golden label) ei välitetä muista kuin eliitin ajoista?? Tämän takia eliitti oli laitettu starttaamaan tuntia ennen jotta eivät joudu tähän ruuhkaan.…No saivat ihan oman kisan tällä kertaa ja järjestäjät myös.

väliaikoja
Maaliviivan ylitin aikaan 2.28.53. Se oli mahtava tunne kun tiesin että 2.30 alitus tuli ja vielä niin lähelle SE aikaa. No ainakin jäi hampaankoloon ja vielä parannettavaa seuraavalle kerralle ;) Juoksu tuntuma koko kisan aikana oli hyvä. Toki loppua kohden vauhti pikkasen alkoi hiipua ja vaikka yritti vauhtia lisätä niin kehossa ei oikein enää tapahtunut mitään. Mutta sain itsestäni hyvin kyllä irti ja viimeiset kilometrit tuli aika ″sumussa.″ Tankkaus onnistu kisaan hyvin ja kiitos Ida Heikuralle hyvistä tankkausohjeista ja vinkeistä.

Kiitos Aki Nummela joka teki mahtavan työn jäniksenä! Kisoja tulee missä juostaan nainen naista vastaan esim. kaikki arvokisat missä olen juossut ja tulen juoksemaan on näitä kisoja. Sitten on kisoja missä juostaan aikaa vastaan ja Dubain maraton on yksi näistä kisoista .Jos Akia ei olisi ollut niin olisin juossut koko koisan yksin.

tiimi työtä!
Kiitos Simolle joka on valmentanut minua niin ammattitaidolla että olen nyt tässä missä olen! Meillä on hienoja vuosia takana ja kehitystä on tapahtunut koko ajan. Se on kaikista palkitsevinta mitä urheilija vaan voi kokea. Kehittyä ja tulla paremmaksi! Uskon silti että meillä on vielä parhaat vuodet edessäpäin!
Kiitos Janne. Miehelläni on niin monta ″roolia″ minun elämässä ja varsinkin juoksussa että ilman Jannea en varmasti edes juoksisi. You are everything for me.

KIITOS koko tiimille ja sponsoreille! Sillä vaikka juokseminen onkin yksilölaji niin silti olen vain pieni osa koko tiimiä joka ympärilläni on ja joka vaikuttaa siihen että pystyn tätä juoksijan uraa tekemään ja siinä kehittymään!


onnellisena maalissa

t. Anne-Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti