Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


torstai 7. syyskuuta 2017

Ruotsi-ottelu, heijaa Suomi

Olipa hieno kokemus olla mukana tässä ainutlaatuisessa ja perinteisessä kisassa! Ruotsi ottelulla on pitkät perinteet, ensimmäistä kertaa se järjestettiin 1925 ja muutamaan vuotta lukuun ottamatta se on koonnut aina yhteen Suomen ja Ruotsin parhaat urheilijat taistelemaan mestaruuksista joukkuehengessä!


Tänä vuonna kisat järjestettiin Tukholman Olympia stadionilla. Lähdin matkaa Suomesta muun joukkueen matkassa ja olimme Tukholmassa jo perjantaina. Minulle oli myös uusi kokemus olla näin ison joukkueen mukana. Tällä kerralla pääsin myös itse seuraamaan kisoja ja kannustamaan Suomen joukkuetta koska 10 000m oli ohjelmassa sunnuntaina.

kävelyä oli hieno päästä seuraamaan näin läheltä!

Nuorten kisat oli myös samanaikaisesti ja oli hauska seurata kuinka kovalla tsempillä ja hyvällä fiiliksellä juniorit taistelivat voittoon. Hieno yhteensattuma oli myös se että ottelun yhteydessä järjestettiin koulujen välinen viestikilpailu. Suomesta edustanut koulu oli Tesoman koulu jossa olen itse kouluni käynyt.

Joukkuehengen kohotusta ennen starttia!
Sunnuntaina oli meidän  naisten10 000m vuoro taistella Suomelle pisteitä. Minä, Sandra Eriksson ja Saara Nikander oli Suomen edustajia. Ruotsilta oli yksi kova nimi, Meraf Bahta joka oli jo urakoinut viikonlopun aikana useammassa matkassa. Bahtalla on todella kova 10 000m tilastoaika 31:13.06 ja Euroopan kärki tältä kaudelta. Eli ″melkeinpä″ tiesin kuka kisan tulee viemään mutta toki emme tienneet mikä tulee olemaan Bahtan taktiikka ja muiden Ruotsalaisten. Olin ennakkoon suunnitellut että lähden juoksemaan 1.20min kierroksia eli siihen 3.20min/km vauhtiin. Sandra ei ollut varma omasta kunnostaan ja vauhdista, sillä takana oli ollut pitkä toipuminen. Eli ainoa mahdollisuus Bahtaa vastaan oli yrittää omaa ennätystä ja parastaan. Eka kierroksen meni minun vetämänä, Bahta siirtyi kärkeen muistaakseni heti tokan kierroksen jälkeen mutta vauhti oli sen verran kiihtyvää että olisi ollut minulle tuho jos olisin siihen jäänyt roikkumaan. Itse sain juostua suht tasaisen kisan ja muutaman kierroksen jälkeen kierrokset alkoivat mennä siihen 80s. hujakoille. Ekat kierrokset meni pikkasen alle ja muutama kierros muutaman sekunnin yli mutta muuten aika lailla ehjä juoksu. Olin ennakkoon vähän jännittänyt miten 10km tuntuu radalla sillä edellisestä kerrasta on 11 vuotta! Eli oli jo aikakin käydä radalla vierailulla ;) Täytyy sanoa että yllättävän helposti se kumminkin meni. Kun jäljellä oli 10 kierrosta niin silloin alkoi kierrokset mennä tosi nopeasti ja kun jäljellä oli 2 kierrosta niin tajusin että senhän on kohta ohi! Viimeisellä kierroksilla ohitin  Sandran ja jos Ruotsalaiset olisi siinä vaiheessa uhannut Sandraa olisin jäänyt vetämään mutta kun niistä ei ollut vastusta niin annoin mennä. Loppu aika 33:18.08 oli uusi oma ennätys! Radalta jäi tosi hyvä maku ja oli hieno päättää tämä kausi tähän kisaan! Nyt kyllä en malta olla näin pitkään pois radalta…

Suomen super kovat naiset 😀 
Olen kotona Dubaissa ja nyt seuraava kuukausi on ns. voima jakso jossa jonkin verran enemmän mäki juoksua ja kuntopiirejä. Pidän lokakuussa sitten ns. ylimenokauden kun lähden työmatkalla Nepaliin. Lobuche-East:lle ja silloin leppoisia trekkaus päiviä edessä ;)

t. Anne-Mari

Eurooppa jäi taakse tältä kesää mutta ensi vuonna nähdään taas!

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti