Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Maailman nopein 1∕2 maraton, RAK

9 startti RAKissa ja uusi reitti tällä kertaa. Maratonista on kulunut vain kolme viikkoa eli oma juoksu oli pikkaisen arvoitus. Toki tiesin että olen hyvässä kunnossa ja ennätyksen rikkominen on hyvin mahdollinen mutta toisaalta onko lihaksisto vielä siinä kunnossa että siitä saa kaiken irti… valmentajaani lainaten ″maratonista palautuminen ottaa aina oman aikansa vaikka lihaksisto tuntuu treeneissä palautuneen niin kaikki pienet mikrovauriot elimistössä ei ole kolmessa viikossa korjaantuneet ja sen takia loppumatkalla lihaksisto ei toimi enää″.


Päätin lähteä liikkeelle 3.25-3.30min∕km vauhdilla ja katsoa kisan aikana miten lähtee kulkemaan.  Eka vitonen kulki 16.55min. Meitä oli hyvä ryhmä jossa kaksi Espanjalaista mies juoksijaa ja yksi UAE:n Etiopialainen nais-juoksija. Juoksu tuntui todella hyvälle ja rennolle, kympin ohitin aikaan 33.56.  Voi sanoa että juoksu oli helppoa 15km asti jonka jälkeen jaloista tuli vaan ″tönköt″ juoksusta hävisi kokonaan rentous ja loppu tulikin sitten ”vain maaliin″ taistelulla… Espanjalaiset oli karannut jo 14km kohdalla.  Maalin saavutin aikaan  72.39.Uusi reitti on hyvä ja nopea. Naisten kisassa syntyi ihan huikea uusi ME aika 65.06 kun Kenian Peres Jepchirchir juoksi voittoon! On ne kovia naisia ;) Järjestelyt toimi taas todella hyvin ja tämä RAKin puolikas on ehdottomasti yksi mieli kilpailuistani.  Sää suosi, puolipilvinen aamu +19 ja tuulta ei ollut juuri lainkaan. Sellainen sopivan rento fiilis juoksijoiden keskuudessa.

No tyytyväinen olen siihen että voitin UAE residents kategorian joka takia mm. starttasin näin pian maratonin jälkeen. Oli myös hyvä huomata että tällä harjoittelulla joka on tähdännyt maratonille sain myös hyvän puolikkaan juostua. Viime vuonna kun juoksin oman ennätykseni samaisessa kisassa olimme tehneet paljon töitä nimenomaan vauhdin saamiseksi ja erityisesti puolikkaalle. 12s. jäi uupumaan omasta ennätyksestä tällä juoksulla, eli ei paha…


Nyt kausi jatkuu Kilimanjaron työmatkalla eli pieni hengähdys tauko vuoristossa jonka jälkeen alkaa valmistautuminen kevään kisoihin.

Anne-MariEi kommentteja:

Lähetä kommentti