Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


lauantai 21. tammikuuta 2017

Dubai Maraton 2017

Mahtavaa, vuosi avattu uudella omalla ennätyksellä 2.32.19 Dubain maratonilla.
Ensimmäistä kertaa juoksin myös kympin sakkiin Dubaissa ja se oli mahtava boonus oman ennätyksen päälle!

Lähdön tunnelmia, sitä kohti!
Kisaan valmistautuminen sujui tuttuja rutiineja noudattaen. Ehkä pieni lisä jännitys oli ilmassa sillä tiesin että olen hyvässä kunnossa ja omaan ennätykseen kaikki edellytykset oli olemassa. Silloin sitä ehkä asettaa itselle vielä lisää paineita kun tietää että nyt ei voi mokata vaan kaikki pitää sujua nappiin. Muuten kovalla työllä tehty kunto valuu hukkaa jos sitä onnistumista ei tule. Onneksi valmistautuminen sujui hyvin ja lähdössä olikin jo huomattavasti rennompi fiilis ja jalat tuntui todella hyville alku verrassa.
Jalat kattoon ja rentoutumista ennen kisaa ja toki kisainfon tutustumista...😉

Eliitti startti, nice
Tänä vuonna pääsin starttaamaan eliitistä ja se on aina pikkaisen huolettomampaa kuin normi startista. Kuitenkin tälläkin kertaa lähdössä oli hämminkiä kun Bekele kupsahti nurin heti lähdössä. Itsellä startti sujui ongelmitta ja en Bekelen kaatumista edes nähnyt. 

Sain hyvää vetoapua Kenian syntyiseltä Paul Muturista joka asuu myös täällä ja ollaan treenejä myös yhdessä tehty. Muturi juoksi viime vuonna Dubaissa 2.30 ja päätettiin että alku on ainakin mahdollista juosta yhdessä. Muturilla oli kuitenkin ollut jalkavaivoja eli ennakkoon tiesin että hän ei välttämättä juokse loppuun asti.

5km mennään
Eka vitonen kulki 17.57min, juoksu tuntui rullaavalle ja oli hyvin hallinnassa.

10km            35.45
15km            53.30
20km            1.11.19
Half              1.15.13
25                 1.29.06
30                 1.47.07
35                 2.05.39
40                 2.24.19
Finish           2.32.19

Eli 3.37min/km  keskimääräinen vauhtini.

Sinne 30km nurkille sain pidettyä vauhdin hyvin yllä mutta sitten alkoi km vauhdit painua sinne 3.40 hujakoille. Muturi jäi myös 31km kohdalla ja 35kmssä jossa ylitimme silla toisen kerran niin km vauhti painui jopa 3.50min∕km. Missään vaiheessa ei mitään hyytymistä tullut mutta silti tuo vika 10km pitää tulla tulevaisuudessa kovempaa. Nyt kuitenkin pieni sivuvastainen tuuli ja lämmin keli (lähdössä 21°C ja maalissa n.24°) on asioita jotka tietysti jonkun verran vaikuttaa lopputulokseen.

vikoja km viedään. Ne pisimmät tuntuiset.. 

Kisasta jäi kuitenkin tosi hyvä fiilis ja tästä on hyvä lähteä vielä nipistämään minuutteja, in sha’allah.

Nyt parin päivän ansaittua lepoa ja sitten pikku hiljaa takaisin treenien pariin ja kohti RAK 1∕2 maratonia joka juostaan 10.2.

Maalissa!

Kiitos valmentajalleni Simolle joka on laatinut sellaiset harjoitusohjelmat ja aikataulut että olen saanut kehitettyä juoksuani eteenpäin ja mikä tärkeintä, pysynyt terveenä! Nautin edelleen täysillä siitä mitä minun on mahdollista tehdä eli juosta ja vaikka välillä totta kai on päiviä kun oikeasti miettii onko tässä hommassa mitään järkeä niin aina silloin Säippä osaa muistuttaa että kyllä on!

Kiitos kaikille tukijoille, Katko Oy on ilo ja kunnia edustaa teitä urheilijana. Jannelle ISO kiitos jo pelkästään kisan huoltohommista ja kaikesta tuesta mitä sinulta saan!

Joskus se huoltajan rooli on paljon jänskempää kuin itse kisaaminen...😉 Onneksi sellainen kuitenkin on ja ilman hyviä  taustajoukkoja omat ennätykset jäisi varmaan vain haaveksi
Oli mahtavaa avata kausi Niffen väreissä ja juosta oma ennätys!

Anne-Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti