Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


maanantai 10. lokakuuta 2016

Kilpailukausi 2017 is on

No niin pitää muistaa päivitellä kuulumisia näin kiireisen syksyn keskeltä. Tosiaan Rion jälkeen matkustin Suomeen jossa parin viikon rauhoittuminen mökillä, Nauvon saaristossa. Heti kotiin paluun jälkeen lähdin työmatkalle Georgiaan, Mt.Kazbekille. Sieltä palattua paluu normaalien juoksutreenien pariin. Muutimme myös kesän aikana uuteen kotiin ja uuden kodin sisustaminen ja tavaroiden paikoilleen löytäminen onkin pitänyt kiireisenä ihan näihin päiviin asti. On ollut mukava päästä taas juoksemaan pikkasen uusia reittejä tällä alueella missä nykyisin asutaan. Toki sää on vieläkin kuuma eli noin aamu 4 herätykset on hyvin tuttuja…mutta parempaan päin ollaan menossa!

Pääsin myös Dubai One TV haastatteluun, kertomaan kokemuksistani Riossa. On niin hienoa huomata kuinka erilainen asenne ihmisillä täällä on.

vitsi mua jännitti!
Kun Suomessa olet olympiaurheilija niin olet turistina kisoissa jos mitaleille ei ole asiaa. Sitä joutuu häpeämään omaa suoritustaan jos ei päässyt ihan sille tasolle jonka ennakkoon ilmoitti, vaikka on antanut ihan kaikkensa. Täällä ihmisten asenne on aivan eri. Sitä on jo sankari että on tie olympialisiin saavuttanut ja siellä ollut. Kulttuurillisia eroja siis  myös urheilun rintamalla löytyy 🤔No ainakin ”nälkä jäi” vielä Rion jälkeenkin…

Ensi viikolla lähden työmatkalle Keniaan, Kilimanjarolle. Se on lyhyehkö reissu eli takaisin tullessa kilpailukausi jatkuu normaalisti. Juoksin jo viime viikolla 5,2km kisan, Iftar challenge mutta kun lähdössä klo.19.30 on vielä 32 astetta ja mäkinen reitti autoradalla niin aika oli vaatimaton 17.23. Mutta hyvää treeni ja startti kauteen. Perjantaina pääsen starttaan aamu kisaan joka myös 5km.  Näillä alimatkan kisoilla haetaan vähän vauhtia ja ne menee hyvinä treeneinä.

Koko loppu vuosi painetaan kovasti duunia jotta Dubain maraton tammikuussa kulkisi mahdollisimman lujaa. Joulukuussa lähden Itenin 3 viikon korkeanpaikan leirille ja edessä kova puristus Säipän valvovan silmän alle 😉

Eli juoksun ehdoilla edelleen eletään ja kovalla tsemillä kohti kautta 2017!

Tässä vielä muutama sana olympialaisista kun ne jäi näköjään julkaisematta Rion jälkeen.

Kokemus jota ei unohda ikinä! Joo tiedän että jos sanoin näin ääneen niin se kuulostaa juuri siltä että olen lähtenyt hakemaan vain kokemuksia olympialaisista. Mutta eikös koko elämä ole kokemuksia täynnä? Minulle Rio oli ensimmäiset olympialaiset ja nyt en ihmettele miksi niitä pidetään kisoina jonne niin moni urheilija on valmis antamaan kaikkensa ja mihin tehdään vuosien työ. Kisat missä kaikki maailman huiput ovat edustettuina omasta lajistaan. Kisat missä näkee sekä maailmanennätyksiä, upeita venymisiä, pettymyksiä, hikeä ja kyyneleitä. Kisa missä urheilijat ovat ”näyttämöllä” ja tekevät kaikkensa jotta onnistuvat omassa suorituksessa. Kisat missä on suurten kisan tunnelmaa. Olympic spirit, sitä se on!

True olympic spirit! Sabrina (vas.) meidän kiipeily kaveri Ama Dablamilta. Hän on kolminkertainen olympiaurheilija! Oli niin mahtavaa tavata jälleen vähän eri ympäristössä 😉Anne-Mari
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti