Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


torstai 9. kesäkuuta 2016

Vuoristoleiri pian takana ja Portugali kutsuu

Pian kolme viikkoa takana korkeanpaikan leiritystä ja vika viikko lähtee vielä super energisesti käyntiin 😉

Hienosti on mennyt ja olen saanut kaikki treenini tehtyä ohjelman mukaisesti. Eli erittäin hyvällä mielellä kohti kisoja! Määrällisesti kilometrejä ei ole nyt niin paljon ohjelmassa kuin normaalisti korkealla vaan ollaan keskitytty pääharjoituksiin ja niiden viemiseen läpi suht fresseillä jaloilla ja että saisin tehtyä muutkin treenini hyvällä vireellä. Tässä ollaan mielestäni onnistuttu hyvin. Tällainen harjoitusviikko oli viime viikolla ja tämän viikon ohjelma hyvin samanlainen,

Ma       ap. kevyt 12km+ 6x100m vetoa radalla    ip. lihashuoltoa itse

Ti         a. kevyt 18km (maastossa)             
            ip. kevyt 10km+ 6x100m radalla                ip. lihashuoltoa itse

Ke       ap. verra 3km+ 6km reipasta maantiellä (avg. 3.35-3.40) + 2 x 1000m radalla (3.20)+ 6 x 200m (37s.) 2min. pal. +verra 3km. Yht. 16km  ap. kylmäaltaassa palautus
            ip. kevyt 10km + kuntopiiri 3                      ip. hieronta 30min

To        ap. kevyt 22km (maastossa)                        ip. lihashuoltoa itse

Pe        a. kevyt 5km + 15 x 200m (37s.) radalla /2min.pal. + verkka 3km yht.14km
            ip. kevyt 12km                                   ip. hieronta 30min

La        ap. kevyt 15km (maastossa)
            ip. kevyt 10km+ 3 x 100m radalla               ip. lihashuoltoa itse

Su        a. pitkä 30km josta vikat 5km reippaasti (avg. 3.45) ip. sauna+kylmä hoitoa

Viikon saldo 172km ja hyvä vire yllä, valmentajani Simo Wannaksen malliin ;)

Täältä matka jatkuu Portugalin Monte Gordoon. Siellä tarkoitus on pääsen heti vauhteihin kiinni 😜Portugaliin koska Suomessa minulla on aina heinäkuussa pahat heinäallergiat ja tänä kesänä en anna niiden haitata menoa! Siksi olen poissa kesän Suomesta.

Aika kuluu mukavasti ja nopeasti kun treenaa mutta joskus se yksinäisyys myös vähän kaihertaa. Muut urheilijat jotka täällä tällä hetkellä ovat, on omien tiimien kanssa. Onneksi nettiyhteys pelaa ja skype on ollut kovassa käytössä. Mutta uskomattoman upea ympäristö ja lenkki maastot täällä on! Mäkiä ja maastossa juoksua paljon mutta saahan vähän voimaa näihin kinttuihin. Olen nauttinut jokaisesta metsälenkistäni ihan tosissaan! Välillä ”törmään” aamu-usvassa kauriiseen ja käki kukkuu puussa. Jos jostain olen saanut mielen energiaa, niin täältä!

On myös erittäin kätevää asua tällaisessa paikassa jossa kaikki huoltopalvelut on pari kerrosta alempana. Ruoka-ajat on säännölliset, voi käydä saunassa ja kylmäaltaassa palautumassa, fyssari palvelua on saatavilla päivittäin. Itse asiassa täällä on Suomalainen nais fysioterapeutti joka on asunut täällä jo pitkään ja hänen kanssaan ollaan juteltu ummet ja lamme J Hyvä kuntosali, juoksurata jne.  Eli mitä muuta se urheilija tarvitsee kuin hyvän treeniympäristön, hyvää ja monipuolista ruokaa ja rauhallisen ympäristön missä nukkuu hyvin. Täällä on ne kaikki! 

Fort Romeun legendaarinen tornitalo jossa mun huoneeni onEi kommentteja:

Lähetä kommentti