Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


maanantai 15. helmikuuta 2016

RAK ½ maraton ja uusi oma ennätys!

Kunto näyttää olevan hyvällä mallilla ja siitä tuloksena Ras al Khaimassa juostu ½ maratonin uusi oma ennätys aikaan 1.12.27!

Maalissa! (kuva Tanja Piha)

1.15 alitus oli päätavoitteeni joka on EM-kisojen tulosraja, jotta kisajoukkueeseen kutsu käy. Se alittui onneksi reilusti ja aika 1.12.27 oli kyllä minulle itsellekin vähän yllätys.

Tiesin että olen todella hyvässä kunnossa, kaikki treenit on sujuneet hyvin ja olen ollut terveenä koko talven. Harjoituksissa olen kyllä pystynyt juoksemaan tuota kisa vauhtia mutta en ollut aivan varma pystynkö pitämään sitä koko matkan.

RAKin kisajärjestelyt on aina priimaluokkaa! kuva Tanja Piha

Kisa aamu oli vähän normaalia tuulisempi. Reitin profiilissa toka 10km on enemmän vastatuuleen juoksua ja loiva pitkä nousu 11-12km kohdalla hidastaa vähän vauhtia… eli kun alkumatkasta tajusin että nyt menee pikkasen liian lujaa niin päätin kuitenkin sinnitellä siinä vauhdissa missä menin, sillä ajattelin että loppu tulee hitaammin. Juoksu oli koko matkan rennon kovaa ja sain onneksi pidettyä vauhdin suht tasaisen alusta loppuun. Mulla oli onneksi myös hyvä ryhmä jossa juoksin ja sain siitä kyllä hyötyä tuuliosuuksilla. 

kuva Tanja Piha

Olemme nyt tehneet paljon töitä  vauhdin saamiseksi ja ihanaa huomata että vauhti treenit ovat tehonneet ja vauhtia on vihdoin löytynyt. Kiitos valmentajalleni Simolle joka on laittanut niitä viha/rakkaus treenejä paljon ohjemaani. Kisavauhtiset harjoitukset on just niin kovia että joko niitä rakastaa jos treenit menee hyvin läpi tai sitten niitä vihaa kun ei kulje J Joka tapauksessa mulle ne on toiminut!

Teimme myös kunnon kevennyksen harjoitteluun RAKia varten ja oli hieno huomasi kuinka paljon se vaikuttaa kun antaa lihaksiston palautua kunnolla ennen tärkeää starttia.

Olen tosi tyytyväinen aikaani ja kisa suoritukseen ja se antaa varmuutta ja mukavasti luottamusta Hampurin maratonille ja toivon mukaan kohti Rioa! J

UAE residence katekorian voitto ja uusi reittiennätys! Jes!

Olen lähdössä torstaina jälleen kohti Keniaan. Eka teen kahden viikon työmatkan Mt.Kenyalle ja Kilimanjarolle, Aventuran matkanjohtajana/ vuoristo-oppaana. Lyhyt ”henkinen” hengähdystauko juoksusta….  Jään reissulta suoraan Keniaan ja Itenissä odottaa 5viikon harjoitusleiri vielä ennen Hampurin maratonia.

Ei muuta kun lenkkaria toisen eteen!

Hymy oli aika herkässä kisan jälkeen...! kuva Tanja Piha


Anne-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti