Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


keskiviikko 30. syyskuuta 2015

MM-kisat takana ja Dubain kilpailukausi edessä

Pitkä ja tapahtumarikas kesä ja syksy takana. Huh huh, täytyy sanoa että IHANAA olla vihdoin kotona! 3,5 kk reissussa alkaa kieltämättä vähän tuntua vaikka mahtavia muistoja ja kokemuksia on kyllä kertynyt J

Suomen kylmä kesä oli mitä ihanin, vaikka jouduinkin pikkasen treeneistäni nipistämään kilometrejä pois ja tekemään korvaavia harjoituksia . Polvi tulehtui juhannuksen aikoihin ja se haittasi jonkin verran harjoitteluani mutta onneksi ei sentään estänyt osallistumistani MM-maratonille.

Pääsin kuitenkin tekemään hyvin kaikki viimeistely treenit Kunmingssa ja kesän kohokohta olikin sitten 30.8 Pekingin MM-maratoni. Kokemuksena sitä ei varmasti tule koskaan unohtamaan! Oli todella hienoa startata matkaan kaikkien valmistelujen jälkeen ja saada vihdoinkin juostua kisan mihin oli valmistautunut lähes vuoden.

akkreditointi tehty MM-kisoihin

Kisat olivat ensimmäiset arvokisat minulle ja tunnelma oli kyllä sen mukainen. Kisajärjestelyt ja huolto, kaikki toimivat minun kohdallani moitteettomasti. Tapasin osan Suomalaisista urheilijoista ja taustajoukoista vaikka suuri osa olikin jo ehtinyt lähteä takaisin Suomeen, sillä starttini oli kisojen vikana päivänä.  Suomen joukkue majoittui kisahotellissa jossa  myös mm.  Jamaican joukkue oli. Aika outoa ja samalla tosi makeeta oli syödä samassa ruokasalissa jossa Jamaican super kuuluisuus Usain Bolt nautti aamiaistaan. Aikaisemmin olen seurannut kaikkia näitä urheilijoita TV äärestä ja nyt pääsin olemaan yksi heistä J
Kisahotellin maisemia...
Arvokisat tuovat toki mukanaan myös muita velvoitteita kuin vain oman startin. Olemme urheilijoina maamme edustajina myös radan ulkopuolella. Pääsin antamaan haastatteluja ja lehdistötilaisuuden myös. Kaikki nämä olivat minulle aika uutta ja välillä tuntui että haastattelut jännittivät enemmän kuin itse startti. 

Simon kanssa lehtisötilaisuudessa

kisan jälkeisessä "tentissä"
Onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin ja pääsin startti viivalle ehjänä, (joka ei ole aina itsestäänselvyys, tietää jokainen urheilija…) terveenä ja täynnä intoa!

Valmiina lähtöön
Kisa aamuna, lähdössä starttiin

Juoksu lähti hyvin liikkeelle. Juoksin ekan 8km Australialaisten naisten matkassa mutta tipahdin vauhdista ja en siinä vaiheessa uskaltanut vauhtia lisätä. Ensimmäinen 10km meni vähän aikataulun edelle  37.11 mutta juoksu tuntui tässä vaiheessa hyvälle ja rullasi mukavasti.  Puolivälin ohitin aikaan 1.19.06. Juoksu ei missään vaiheessa tuntunut liian pahalle, isoimmat ongelmat kohtasin viimeisen 5km aikana, jossa sain pistoksen vasempaan kylkeen. Se alkoi tuntua siinä 37km kohdalla ja pahentui koko ajan loppua kohden. Harmittaa todella että lopussa ei saanut itsestä kaikkea irti vaan piti keskittyä pirun pistokseen…. Loppusuora oli todella karmean näköistä raahautumista mutta eipä sille pistokselle voinut siinä mitään.  Kisan aikana ilmankosteus oli varmaan suurin tekijä juoksussa ja sen vaikutus suorituskykyyn. Suoranaista auringonpaistetta ei saatu kuin vasta lopussa.

maalissa
Vähän kaksijakoinen fiilis jäi itse kisa suorituksesta. Olisin varmaan juossut pikkasen kovempaa jos pistosta ei olisi vaivannut. Toisaalta ihan ok ja realistinen suoritus olosuhteisiin nähden. On paha sanoa olisinko juossut oman ennätykseni sen päivän kunnolla jossain muualla ideaalisissa olosuhteissa, itse uskon että olisin.
Tästä on kuitenkin hyvä lähteä parantamaan aikaa ja sijoitusta toivon mukaan seuraaviin arvokisoihin ;)
 
päättäjäisissä stadionilla Jannen & Simon kanssa, hauskaa on! 
Bird's Nest

Maraton startista seuraavana aamuna oli jo matkalla Dubaihin jossa kävin vain kääntymässä, lähinnä vaihtamassa matkalaukun ja seuraavaksi matkasin työmatkalle Georgiaan ja Armeniaan Aventuran matkanjohtajana. Siellä 3 viikon reissu ja samalla tuli vietettyä ns. ylimenokautta.

Nyt Dubaissa paluu normaaliin harjoitteluun ja kilpailukauteen.  Marraskuun alussa juoksen maratonin Rio De Janeirossa, jonne sain kutsu RockyMountain multisport kisaan jossa edustan Norjalaisessa joukkueessa naisten maratonilla. Lisää juttua lähempänä kisaa…

Innolla kohti syksyn ja talven haasteita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti