Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


perjantai 14. elokuuta 2015

Ni hao

Kaksi viikkoa on vierähtänyt siitä kun saavuin tänne Kunmingin harjoituskeskukseen 1800m korkeuteen, Kiinan. 

Kunming Haigeng Sports Training Base
Halusin viimeistellä kuntoni korkealle vielä ennen Pekingin maratonia ja täällä sitä nyt ollaan. Sopeutuminen on mennyt oikein hyvin, vaikka alussa kyllä mietin että - missä sitä taas oikein ollaan…  Ehkäpä suurimmaksi haasteeksi koin kommunikoinnin eli täällä ei kukaan puhu oikein englantia (ja mää en myöskään mandarina) ja kaikki tekstit on kiinaksi. Iso apu oli kahtena ensimmäisenä päivänä tulkki joka auttoi mm. varaamaan hierojan, hankkimaan paikallisen sim-kortin puhelimeen, käytiin ruokaostoksilla sillä halusin syödä aamulla puuroa ja juoda kahvia jne. Ruoka tuntui aluksi oudolle, nuudeleita aamiaiseksi, heh. Kiinalainen ruoka ei ikinään ole ollut suosikkini mutta täytyy sanoa että nyt olen alkanut tykkäämään tästä ruoasta. Enpä olisi alussa uskonut mutta kaikkeen tottuu ja sopeutuu kunhan antaa vähän aikaa ja pitää mielen avoimena. Puhe seuraa sain juuri pari päivää sitten kun kolme Ruotsalaista saapui myös tänne. Maratoonari David ja hänen valmentaja sekä Charlotta Fougberg, 3000m esteet. Eli enpä ole enää ainoa länsimaalainen ihmeteltävänä…

riisiä ja niin oliko se sammakkoa mitä täällä syödään....
Harjoittelu on sujunut hyvin! Dianchi järven rannassa on 8km hyvä juoksutie vaikka päivisin siellä onkin paljon ihmisiä nauttimassa ulkoilmasta. Mutta aikaisin aamulla tällä tiellä on erinomaista juosta. 

8km baana

Kävely tiet on betonityyppistä laattaa eli kova alusta juosta mutta aina välillä pääsee myös asvaltille. Urheilukenttä, uimahalli sekä sali löytyy ja hyvin tasaista täällä on. Se on hyvä Pekingin maraton reittiä ajatellen. 

tartanin tuoksua
Gym vaatisi vähän kohennusta mutta maratoonarille kelpaa hyvin
Edessä on vielä vika pitkä juoksulenkki ja sitten pikku hiljaa alkaa keventely. Onneksi Janne tulee tänne viimeisellä viikolla, vähän niin kuin pitämään seuraa ja olemaan tukena sillä perhosia vatsassa alkaa pian varmasti olemaan  J Lennetään Pekingiin 27.8.

Peukut sitten pystyyn 30/8 !

Ni haoAnne-Mari

1 kommentti: