Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


maanantai 27. heinäkuuta 2015

Etape Bornholm 2015

Tanskassa Bornholmin saarella kisataan vuosittain viiden päivän etappikisa jonka yhteismatka on maraton. Päiväetapit vaihtelevat 5,8km-10km ja kisat käydään vaihtelevassa maastossa upean luonnon keskellä. Viikko viehättävässä Sandvikin kylässä mieheni Jannen kanssa oli yksi ehdottomasti kesän parhaista kokemuksista!
Sandvik, meidän partsin näkymä ;)

Etape 1
Ensimmäisen päivän etappina oli 10km maantiejuoksu joka kisattiin Hasle nimisessä kylässä. Reitti piti sisällään heti alussa kovan nousun satamasta Haslen kylään ja sieltä reitti jatkui suht tasaisena pyörätietä pitkin 5km käännöskohtaan jonka jälkeen juoksimme hiekkatiellä, polkuja ja välillä matkassa oli myös ruohikko kentän läpi juoksu. Viimeiset 2km olivat loivaa nousua kylään ja lopussa samaisen mäen lasku. Juoksin ensimmäisen etapin aikaan 35.15. Ollen viides naisista.
Voiton vei Bornholmin oma juoksija Anna Baumeister aikaan 34.20.
Olen ihan tyytyväinen omaan suoritukseeni tällä reitillä ja ensimmäisen etapin vauhtiin. Sää oli aurinkoinen ja tuulinen.

Etape 2
Kisan lyhin ja tasaisin juoksu kisattiin Dueodden rannalla. Tämä paikka on varmasti upeimpia rantoja missä olen ikinä ollut! Pilvetön taivas ja vaahtopäät loivat uskomattoman upean kisa startin ja taas mentiin. Tämä osuus oli minulle todella haastava! Sain jotenkin pidettyä vauhtia yllä mutta tekniikka ja voima jaloissa ei riittänyt hiekkadyyneillä pitämään viidettä sijaa. Putosin tällä osuudella kuudenneksi. Aika 23.45... 5,8km matkalla, kertoo jotain. Varmasti yksi upeimmista kisa paikoista missä olen kisannut mutta samalla varmasti vaikein etappi minulle.

Etape 3
Almindingen metsät rytisi kun yli 2500 juoksijaa halkoi sen läpi. Reitillä oli pitkiä ylä- ja alamäkiä, juoksualusta oli hyvää hiekkatietä ja näin ollen hyvä juosta. Eilisen etapin jälkeen tuntui että pääsi taas juoksun makuun...vaikkakin mäetkään eivät ole koskaan olleet vahvuuteni :) Kuudes sija pysyi ja taisi vähän jopa etumatka viidennellä kasvaa…
Matka oli 7,8km ja aikaa vierähti 29.07min. Illalla jalat kylmään meriveteen ja kunnon hiilaritankkausta. Sillä latautuminen kahteen vikaan etappiin.

juoksuprofiili kolmos etapille
Etape 4
Toisiksi viimeisessä etapissa edessä oli kaksi huimaa nousua. Heti lähdössä noustiin ensimmäiset 2km ensimmäisen kukkulan päälle jonka jälkeen reitti laskeutui meren rantaan josta juoksimme metsäpolkuja pitkin viimeisen nousun juurelle josta alkoi vika tiukka nousu Hammeren majakalle. Tiukkaa nousua lopussa 400m ja se todella tuntui mukavasti maitohappona jaloissa :) Yleisöä oli todella paljon mukana kannustamassa vikassa nousussa ja se loi uskomattoman makeen tunnelman kivusta huolimatta! Matka oli 8,5km ja aika tällä osuudella 33.54.

Vika piikki...arg...
Etape 5
Aamulla noustessani joutui ottamaan muutaman askeleen todella varovasti ennen kuin uskalsi luottaa jalkoihin...vikan päivän etappi edessä ja se kyllä alkoi tuntua! Huh, huh...Onneksi pääsi kisaamaan "tutulle" ja tasaiselle alustalle eli maantielle jossa juostiin 10km. Ekat 3km tasaisen loivaa laskua jonka jälkeen loiva nousu metsäosuudelle. 5-8km hiekkatiellä ja kaksi viimeistä kilometriä taas mukavan loivaa laskua stadionille. Aika 34.55 en olisi osannut odottaa, sillä yllättävän kovaa on joutunut neljän päivän aikana puristaa ja jalat ei todellakaan olleet parhaassa mahdollisessa iskussa :) No todella hyvää treeniä ajatellen Pekingin viimeisiä 10km...Tällä etapilla oli neljäs ja kokonaiskilpailussa 6.sijalla.


Uskomattoman mahtava kisa kokemus! Yllättävän rankkaa se oli mutta jokainen kipeä lihas ja kolotus oli todellakin sen arvoista :) Etabe Bornholm on ehdottomasti kokemisen ja käymisen arvoinen paikka! Suosittelen lämpimästi!


Väsyneet mutta onnelliset kisailijat matkalla takas Suomeen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti