Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Tukholman maraton keväisessä vesisateessa

Kevään toinen koitos oli Tukholman maraton. Sen yhteydessä juostiin myös ensimmäisen kerran järjestetty Pohjoismaiden mestaruus maraton. Tämän kaltainen kilpailua on erittäin tervetullut ja olen todella iloinen että pääsin edustamaan Suomen joukkuetta. Kilpailussa juostiin yksilö sijoituksista sekä jokaisella maalla oli myös mahdollista lähettää viiden hengen nais- ja mies joukkue.
Ruotsi, Suomi, Norja ja Viro oli lähettänyt joukkueensa mukaan. Tanska ja Islanti oli jättäytynyt pois. Todennäköisesti tämän takia Viro oli mukana miesten joukkuekilpailussa.

Suomen naisten joukkue


Matkusti Dubaista Tukholman jo torstaina ja näin ollen minulla oli yksi extra päivä Ruotsissa, ennen kuin muu Suomen joukkue saapui paikalle. Majoituimme Lidingössä joka on todella idyllinen paikka. Perjantaina ”pääsin” myös lehdistötilaisuuteen tentattavaksi.
Ensimmäinen lehdistötilaisuuteni...

Säätiedotus lupaili kisa päivälle vesisadetta ja sitä todella saimme kisan aikana.

Lauantaina startti tapahtui klo.12 ja onneksi pääsimme starttaamaan kuivana eli ensimmäinen vesikuuro alkoi hetimiten lähdön jälkeen.

Ensimmäinen 5km sujui helposti aikaan 18.27  Tukholman keskustassa yleisön kannustuksen ympäröimänä. Ensimmäinen mäki oli 8km paikkeilla jossa noustaan Västerbron-sillalle, jonka jälkeen pitkä lasku odotti. Täytyy sanoa että Kenian harjoitusleirin jälkeen nuo Tukholman mäet eivät tuntuneet pahoille mutta jos olisin harjoitellut koko kevään ainoastaan Dubaissa, olisin varmasti ollut kauhuissani nousuista. Onneksi näin!10km 36.48min ja puoli väli 1.18.31. Juoksu tuntui todella helpolle ja hyvälle aina sinne 25km asti jonka jälkeen saimme niskaan kunnon sadekuuron. Toisella kierroksella koin että kylmyys oli minulle isoin ongelma.  Etureidet tuntu niin kohmeisilta että pelkäsin niiden kramppaavan. Tuntui että kaikki energia menee kropan lämmittämiseen. Erittäin kylmä ja puuskainen vastatuuli vielä pahensi asiaa…
No maraton on aina juostava siinä olosuhteissa mitä on ja näin ollen se on tasapuolinen kaikille kilpailijoille. Toki aikojen vertailu muihin kisoihin onkin sitten eri asia… J

Minun tarkoitus oli juosta tämä kisa sillä taktiikalla että palaudun mahdollisimman nopeasti takaisin harjoittelun pariin. Aika 2.41.54 näihin olosuhteisiin nähden toimi siihen hyvin. Loppu hidastui huomattavasti mutta juoksu tuntuma pysyi koko matkan hyvänä.  Maaliin saavuin neljäntenä naisista ja toisena pohjoismaiden edustajana. Suomen naisjoukkueena tulimme pronssille. Mies joukkue hienosta hopealle! 
Naiset pronssilla!

Tämä viikko vielä kevyttä treeniä ja palauttelua ja ensi viikolla pikku hiljaa takaisin normi treenien pariin J Onneksi, sillä tämä maratonin edeltävä keventely ja kisan jälkeinen aika ei kuulu niihin mieleisempiini…

Toivon todella että Tukholma järjestää uudelleen PM-maratonin ja mielestäni se voisi olla hyvin kiertävällä systeemillä muissakin Pohjoismaissa. Kisa järjestelyt toimivat erittäin hyvin!

Tack sa mycket för Stockholm marathon!


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti