Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Dubai Desert Triathlon 2015

Viikonloppuna meillä oli sähäkkä ja jännittävä kilpailu, jossa kohtasivat Arabien rakastama hevosurheilu ja triathlon. Tämä kilpailu on uniikki yhdistelmä endurance ratsastusta, juoksua ja pyöräilyä. Matkana oli 5km juoksu joka juostiin hiekalla, 50km maantiepyöräily ja 40km aavikko ratsastus.

Vihdoinkin maastojuoksua Dubaissa

Meillä oli huippu naistiimi koossa ja edustimme Al Bararri tallia. Minä juoksin 5km maastojuoksun ja lähetin 1,5min etumatkalla (seuraavaan naisjuoksijaan) Jillin pyöräily osuudelle. Jill suoriutui upeasti urakastaan 38km/h keskinopeudella ja lähetti Mian ja Arwin hevosen matkaan. Mia ratsasti ammattimaisen taktikoiden, jotta hevonen läpäisi eläinlääkärin tarkastuksen maaliin saavuttua. Onnistunut yhteistyö tuotti tuloksen ja näin ollen voitimme hienosti naisten sarjan! Olimme myös 10- sijalla kokonaiskilpailussa.

Mia & Arwin matkassa
team Al Bararri

Tässä kilpailussa erityisen jännittävän teki ratsastus. Toki ratsastajat voivat ratsastaa 40km lujempaa mutta silloin vaarana on että hevoset rasittuvat liikaa ja eivät läpäise lääkärintarkastusta. Kun hevoset saapuvat maaliin huolto joukoilla on 20min aikaa saada mm. syke hevosilta laskemaan jotta hepat läpäisevät tarkastuksen. Eli ratsastajalla on tiedettävä juuri oikea vauhti jota hevonen voi ratsastaa. Tähän luonnollisesti vaikuttaa hevosen kunto. Kun hevoset saapuvat maaliin niitä huolletaan ja viilennetään kylmällä vedellä. Jotain sellaista mistä meistä jokainen juoksija voi vaan haaveilla, kisan jälkeisestä huollosta… ;)


Jännitystä oli ihan kisan loppuun asti, kisassa maaliin saapui kolme joukkuetta yhtäaikaisesti mutta kaksi heistä hylättiin nimenomaan hevosen lääkärintarkastuksen aikana.

Voitin myös naisten juoksun ja Jill naisten pyöräilyn eli kisa oli todella onnistunut!

Kiitos supernaiset Mia ja Jill !


1 kommentti: