Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


tiistai 28. lokakuuta 2014

Triathlon harjoittelua myös Keniassa

Iten on myös loistava paikka triathlon harjoitteluun juoksun lisäksi! Ei ehkä ensimmäisenä mieleentuleva treenaus paikka triathlonisteille mutta korkeuden ja mäkien puolesta harjoittelusta saa tehot irti. Mieheni Janne matkusti pyörän ja märkäpuvun kanssa tänne ja on tehnyt juoksu painotteisesti triathlon harjoittelua tämän harjoitteluleirin.

Juoksu
Vaihtelevat maastot tuovat juoksuun uutta rytmiä ja laittaa koko kehon työskentelemään. Nopeutta voi hakea radalta ja mäistä voimaa. Juoksu harjoitteluun Iten on loistava paikka.

Pyöräily
Hyvin pistosuojatut renkaat täytyy ehdottomasti olla. Pyöräily maasto on erittäin mäkistä eli nopeusharjoittelun pyörällä voi unohtaa. Maastopyörällä on enemmän vaihtoehtoja reittien suhteen eli se on myös loistava vaihtoehto. Mäet ovat välillä todella jyrkkiä ja 1400m nousua 20km matkalla eli jalkalihakset ja hapenottokyky kehittyy varmasti.
Täällä Itenissä on myös paikallinen pyöräilytalli Kenyan Riders mutta nyt valitettavasti heitä ei ole näkynyt ajamassa. Ehkä ovat jossakin muualla harjoittelemassa.

Uinti
HATCssa on 25m uima-allas jossa on hyvä treenata. Vesi tosin on kylmää mutta märkäpuvulla pärjää mainosti. Ilman pukua pärjäisi myös mutta silloin vilustumisriski on suurempi ja sitähän ei halua! Uinti täällä korkealla on myös huomattavasti raskaampaa ja näin ollen on hyvä paikka harjoitella myös sitä.

Jannen kommentit
Triathlon harjoittelu sujuu hyvin myös Keniassa mutta pääasiallisesti olen panostanut juoksuun koska Iten on siihen paikkana mainioin. Tiet ovat hyvässä kunnossa mutta kuoppia, hidasteita ja yms. esteitä riittää. Autoilijat antavat juoksijoille ja pyöräilijöille hyvin tilaa vaikka vauhtia riittää pääteillä. Nastaa on ollut! Intensiivinen harjoitelu, treeni seura, terveellinen ruoka ja lepo on ollut parasta tällä lomalla. Suosittelen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti