Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Zurich Marathon 2014


2.39.54 se on tulos mikä tyydyttää sekä harmittaa yhtä paljon. Tavoitteenani oli juosta alle 2.39 joka on myös tulosraja EM-kisoihin. Se jäi 54s. päähän…Joka tapauksessa 2.40 alitus on hieno juttu J

Zurichin valitsi koska ajankohta oli minulle juuri sopiva. Sain vielä eliitti paikan ensimmäistä kertaa. Se oli todella hieno kokemus. Kaikki toimi loistavasti, pick up oli kentällä vastassa, hotelli oli hieno, ihan keskustassa ja vielä radan varrella.  Kisa numerot oli hotellilla (ei tarvinnut lähteä kisa Expon), ruokailu oli järjestetty urheilijoita ajatellen ja kaikki kuljetukset lähtöön ja takaisin toimi hyvin. Todella Sveitsiläistä järjestelmällisyyttä ja vieraanvaraisuutta, I like it J

Aloin ihan tarkoituksella reippaalla vauhdilla. Laitoin ns. kaikki peliin, mitään menetettävää ei ollut…. Eka 10km juoksin porukassa ja väliaika oli n. 35.45 (en ole varma oliko km kyltti oikeassa paikassa…) ups, aika ripeää tahtia mentiin. Tipahdin kuitenkin vauhdista melkein heti 10km jälkeen ja käytännössä lopun juoksin yksin. Aina välillä joku viuhahti ohi ja muutaman metrin siinä aina yritin sinnitellä. Puolivälin väliaika oli 1.17.01. Tiesin jo tässä vaiheessa että aloitus oli ollut liian kova mutta juoksu tuntu kuitenkin hyvälle ja mitään hyytymistä ei käynyt. Jaksoin hyvin loppuun asti mutta väkisin se vauhti vaan oli hiipunut tokalla puolikkaalla. Ei mikään kypsä juoksu mutta tulipa sekin koettua.

Ilma oli mitä loistavin. Yöllä oli satanut ja lähdössä oli n. 8 °C. Minulle tämä tuntu kylmälle mutta ihanan raikasta oli juosta! Tuulta ei juuri ollut . Vaikka minusta 25km jälkeen jolloin käännyttiin takaisin päin, tuuli oli silloin vastaan.
Reitti mutkittelee keskustassa 10km verran jonka jälkeen lähdettiin juoksemaan järven rannalla joka oli suhteellisen tasainen. Toki pientä nousua ja laskua oli mutta ei mitään isompia mäkiä. Takaisin samaa reittiä ja lopussa vielä muutama km keskustan läpi. Yleisöä oli todella paljon ja kannustus oli mahtavaa! Sveitsiläiset lehmänkellot  kilkuttivat joka paikassa ja mikä oli todella mukavaa, vastaantulevat juoksijat myös kannustivat paljon J Itse en kyllä siihen ehtinyt…
Maaliin saavuin naisista neljäntenä. Hienoa, sillä 5 parasta palkittiin myös.
Palkinto seremonian jälkeen takaisin hotellille, kuuma suihku ja sitten kentälle ja kotia kohti.

Kaiken kaikkiaan mahtava kokemus ja voin lämpimästi suositella Zurichin maratonia!

Nyt pidän ylimenokauden, joka vierähtää eka Nepalissa Aventuran matkanjohtajana, Everest BC & Islan Peak ( 6 189m) ovat seuraavan 3 viikon ohjelmassa. Toukokuussa vielä Marokkoon Mt. Toubkalille ja sitten kesällä alkaa peruskuntokausi kohti seuraavaa kilpailu kautta! Jota jo odotan innolla….. JEi kommentteja:

Lähetä kommentti