Olen Arabiemiraateissa asuva kestävyysurheilija, jolle omien rajojen hakeminen ja niiden testaaminen on elämän punainen lanka. Juoksu on yksi ehdottomasti tärkein niistä.

Intohimona on myös korkeiden vuorten kiipeäminen ja tähän mennessä olen kiivennyt katsomaan maailmaa mm. Mt.Everestin, Lhotsen ja Manaslun huipulta.


sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

My third eight-thousander


4 huhtikuuta 2013 matka kohti Lhotsen huippua alkaa. Lhotse on maailman neljänneksi korkein vuori, 8516m. Se sijaitsee Himalajan vuoristossa, Nepalin ja Tiibetin rajalla.

Lhotse sijaitsee Everestin vieressä ja reitti onkin 3 leiriin asti sama kuin Everestillä. Eli tutuissa maisemissa kiipeillään.

SummitClimb

Tällä kertaa tulen kiipeämään SummitClimbin retkikunnan mukana. En ole aikaisemmin käyttänyt SummitClimba, joten edessä on uusi tuttavuus. Mukaan Lhotselle lähtee myös toinen Suomalainen nainen, Violetta. On todella hienoa saada naisseuraa matkalle mukaan!


Valmisteluja

Vuorille lähdettäessä en ole tehnyt erityisemmin muutoksia normaaliin harjoitteluuni. Olen edelleen harjoitellut juoksua n.100km viikossa. Sen lisäksi pyöräilyä, uintia ja erityisesti lihaskuntoa olen tehnyt normaalia enemmän. Harjoittelen normaalisti tuonne reissun alkamiseen saakka, jotta saisin hyvän juoksukunnon ylläpidettyä mahdollisemman pitkään.  Näin toivon pääseväni nopeasti juoksuharjoittelun pariin takaisin tultuani. Vuorilla toki juoksukuntoa ei tarvitse mutta kova kestävyys siellä pitää ehdottomasti olla! 

Varuste puolella kaikki hankinnat alkavat olla pikkuhiljaa kunnossa. Odotan innolla pääseväni testaamaan uutta Haltin Sympatex asuani vaativiin olosuhteisiin. Ruoka ja energia puolelle joudun vielä hankintoja tekemään, jotta energiatasoni pysyy korkealla J


Olen nyt Suomessa nauttimassa pääsiäisestä, mämmistä ja upeasta pakkassäästä. Tähän kylmyyteen tottumine tulee juuri sopivaan aikaan ja nautin sydämestäni jokaisesta kirpeästä pakkaspäivästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti